Ostenzym/löpe

Hej
Varför har ni både löpe och ostenzym i många av era ostar (kanske alla)? Arlas ostar görs ju enbart med ostenzym.
Anna Rudholm

Kommentarer

 • Hej Anna,
  vet inte om jag kanske missuppfattar din fråga, om det är så får du gärna återkomma.

  Vill börja med att förklara att Wernersson Ost inte är ett mejeri (som Arla), så vi tillverkar inga ostar. Vi köper in ostar från många olika leverantörer (både svenska och utländska), vissa ostar lagras, förädlas, smaksätts osv i vår tillverkning och vissa ostar går via vårt lager från leverantör till kund. Vilka ostar som innehåller löpe alt ystenzym påverkas av vilken sorts ost det är, vilket mejeri som tillverkat osten mm
  Ex finns det många ostar som har skyddade recept och enbart får tillverkas av särskilda ingredienser, andra ostar får bara tillverkas i en viss region osv.

  Ex på en ost med skyddat recept är Svecia, som måste innehålla löpe oavsett vilket mejeri den tillverkas i. En annan ost som är skyddad är Herrgård, som alltid måste tillverkas i Sverige av svensk mjölk, så oavsett vilken leverantör som tillverkat den så vet man säkert att den är gjord i Sverige.

  Jag kan inte på rak arm komma på någon ost som innehåller både löpe och ystenzym, det blir liksom lite kaka på kaka, men kan eventuellt finnas någon. Men det är alltid utmärkt på etiketten om osten innehåller löpe eller ystenzym.

  Hoppas du känner att du fick svar på din fråga, annars är du välkommen att höra av dig igen!

  Wernerssons kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.