Ostnamn.

Detta är ingen reklamation men ett påpekande kring stavning av ost. Vi köper och har köpt era ostar och uppskattar dem mycket. Eftersom vi har bott i Frankrike (min fru är fransyska) under elva års tid, är ostar något vi uppskattar enormt och har haft stor tillgång till i Frankrike.
Dock är ett problem i Sverige, att man inte kan stava namn korrekt, inte minst om det gäller franska specialiteter. Nyligen köpte vi en chèvre som stavats chévre på förpackningen.
Även om det är produkten som är det väsentliga, upplever många fransmän och fransktalande att man i Sverige inte är så noga med hur man skriver franska ord, inte minst inom det kulinariska fältet (som att man skriver entrécôté eller hors d'ovre etc). Min fru brukar säga att kanske skall hon börja tala om kottbullar inte köttbullar eller pitt i panna inte pytt i panna?

Vid nästa tillfälle jag köper ost från er och vill ha en chèvre, hoppas jag det är det och inte chévre.

Vänligen,

Gunnar Bjursell
Gunnar Bjursell

Kommentarer

 • Hej Gunnar!
  Det är absolut inte meningen att det ska vara felstavat på våra produkter, tyvärr är det den mänskliga faktorn som ställer till det ibland.
  Vi har många olika Chèvre i sortimentet, så det skulle hjälpa mycket om du kan återkoppla med vilken produkt du köpt, då kan jag undersöka med produktionen var felet uppstått och åtgärda det.
  Hoppas verkligen att nästa produkt du köper är rättstavad (och god såklart) 😀
  Wernerssons kundforum
 • Har ni verkligen så många olika Chèvre-ostar?
  Den ostförpackning som Gunnar B nämner är riktigt pinsam då bokstäverna är extremt stora. Att ett ostföretag inte kan stava till sina egna produkter är lite skrattretande. Produkten har EAN 331494128431.
  Lars Räntilä
 • Hej,
  ett 40-tal Chèvre-ostar har vi i vårt sortiment i dagsläget. Men vi har indentifierat artikeln som var felstavad och kontaktat vår leverantör för att se var och när det blivit fel layout på produkten. Vi har nämnligen godkänt en layout där namnet är rättstavat, så någonstans efter det har det blivit fel. Vi är väldigt tacksamma när våra kunder är uppmärksamma och meddelar oss när något blivit fel.
  Wernerssons kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.