Märkning av lagringstid

Hej.
Det är många gånger som jag undvikit att köpa Wernerssonspaketerad ost eftersom Ni konsekvent saknar märkning på lagringstiden för Era ostar. Eftersom jag är laktosintolerant klarar jag bara ostar som är lagrade minst 10 månader när laktoshalten har blivit tillräckligt låg.
Lagringstid likväl som smakinformation är en viktig information som andra tillverkare anger. Så borde även Ni kunna ange lagringstid utöver smak som en konsumentinformation.
Mv.h
Lennart Linderoth

Kommentarer

 • Hej Lennart,
  anledningen till att vi märker våra ostar med smakstyrka istället för lagringstid är för att det finns flera olika sätt att lagra ostar och smaken kan då skilja på två ostar som är lagrades samma tid. Därför provsmakar vi ostarna som är lagrade och sätter sen den smakstyrka som stämmer överens med våra kriterier. Vi har några hålltider som vi jobbar med, ex milda ostar minst 3mån, mellanlagrade minst 6mån, extralagrade minst 10mån.

  Hårdost räknas som laktosfria från 3 månaders lagring, det är självklart individuellt hur känslig man är, men de flesta laktosintoleranta bör klara av att äta alla hårdostar.
  Bifogar en bra länk som förklarar bra varför hårdostar räknas som laktosfria.

  Hoppas du är nöjd med svaret, annars får du gärna återkomma 😀
  Hårdost är naturligt laktosfri
  Wernerssons kundforum

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.