Hyvla osten på bästa sätt

När det återstår ngn cm av osten så börjar problemet att hyvla osten. Blir lite för tjocka skivor på smörgåsen
Tips?

Vänlig hälsning // Peter Frykstrand
Peter Frykstrand

Kommentarer

  • Hej Peter

    Där finns det säkert många sätt att gå till väga. Jag personligen brukar vända osten på sidan när det är ungeför 4-5 cm kvar på osten. Då blir de lagom breda skivor och det är lättare att hyvla ner till minimalt spill. Andra kanske väljer att riva den sista biten. Generellt är det lättare att hyvla osten när den är kall. Vissa ostar går också lättare att skiva med trådhyvlare i slutet (eller hela tiden). Då tänker jag framförallt på danska vällagrade ostar.

    Kommer du på något annat sätt som funkar bra får du gärna tipsa om det så kan jag sprida detta vidare till andra kunder.

    Ha en riktigt fin dag!

    Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.