Greveost
Hej. Jag undrar varför det är vanligare att Greveosten är sprucken nu för tiden. Förut kunde 1 på 10 Ostar man köpte, vara sprucken, dela sig när man hyvlade en ostskivor. Nu är det snarare så att 1 på 10 ostar är o.k. Är det sämre kvalitetskontroll eller något i tillverkningsprocessen?? Mvh Thomas
Följ inlägget
1
följare
Jag ska ta din fråga vidare till vår kvalitetsavdelning. jag återkommer så fort jag får svar från dem.
Ha en fin dag!
Jag har nu fått svar från vår kvalitetsansvarige. Och hon meddelar att det för tillfället är problem med all Grevé på marknaden med anledning av de ystenzym man använder. De har bytt ystenzym vilket resuterat i nya egenskaper hos osten, därav sprickor i osten. Vi känner inte till hur man i mejerierna arbetar för att lösa problemet.
Hoppas att du får en fin dag och tack för att du kontaktade oss med din fråga.