Berättelsen om Wernersson ost

NÄR OSTMÄSTAREN KOM TILL BYN
Året är 1930 och platsen är Marbäck, strax söder om Ulricehamn. Tage Wernersson säljer det mesta i sin nyöppnade lanthandel. Men en av varorna bryr han sig lite extra om – och den får ta allt mer utrymme. Det hela går inte obemärkt förbi. Snart kallas Tages lanthandel av ortsborna för ”Wernerssons ost”.

OST ÅT FOLKET 
Det är mitten av 1930-talet och folk kommer från när och fjärran till Tages lanthandel. Tiden och osten är nu mogen för nästa steg. Och småstaden lockar. En dag packar därför Tage ett parti ost i T-Forden och beger sig in till torget i Ulricehamn. Snart flockas kunderna kring honom. Han är rätt person, på rätt plats med rätt vara.

OSTEN FLYTTAR HEMIFRÅN
Ulricehamn är framtiden, förstår Tage. 1940 bygger han här en villa åt sig själv, sin familj – och sin ost. Villan tjänstgör som hem, ostlager och ostbutik i drygt tjugo år. Sedan växer Wernerssons på riktigt. Med en egen byggnad för lagring, smaksättning, styckning och paketering. Och med en ny ostbutik i centrum. Det är en given succé – och fler Wernerssons-butiker öppnar snart på andra orter.

MER OST SEDAN 1930
Ostbutikernas kapitel är till slut över år 1983, då familjen Wernerssons tar beslutet att helt inrikta sig på lagring, förädling och paketering av ost – och så har vi fungerat sedan dess. Idag är vår anläggning en av Europas mest moderna och effektiva. Och vi fortsätter med kärlek, nyfikenhet och mod att leverera i ostmästare Tages anda: Mer ost sedan 1930.

Wernerssons kundforum
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.